Hej på er
Fågelträning i Finland
N-kull
Fredrik med "Kjelleman"
Martin med Nikki och hennes dotter Natacha.
Martinis Johanna 12 år
Doddan Saluki 4 månader

Information om kenneln

Kenneln har funnits sedan 1979 och har fött upp 16 kullar varav 11 är Gordon Setter.

Vi har en liten familjeuppfödning som har fokus på kvalité, rasegenskaper och sundhet.

Kenneln har fött upp många jaktprovsmeriterade och utställningsvinnande hundar.

Från 2020 finns även rasen Saluki i hemmet. En ras med totalt annat kynne än Gordon Setter och det är spännande och utmanande.

Vi vill att du skall veta vår ”hundfilosofi” –

Att ha hund är en tillgång som man skall vårda och oavsett vad du ska använda din hund till så ska grunden alltid vara att man skaffar en hund som en familjemedlem och en nära kompis.

Kennelns mål och inriktining

Naturligtvis vill vi som de flesta andra föda upp friska och sunda jakt- utställnings- och familjehundar. När det gäller Gordon Setter är det viktig för oss är att kunna kombinera jaktinstinkt och rastypiskhet, en inte allt för lätt balansgång, som vi strävar efter i vårt avelsarbete.

Gordon Setter är en jakthund och vi tycker också att det är viktigt att den skall få göra det den ”har i sig” under sin livstid.

Gordon Setter skall också se ut på ett visst sätt enligt standarden (den skrivna idealhunden). Vi har som uppfödare ett ansvar att bevara rastypen.

Vi tänker inte avla på enbart jaktegenskaper för att vinna jaktprov och tappa rastyp och utseende men heller inte avla bara på utseende för att få fram ”flashiga” utställningshundar som inte fungerar som jakthundar. Kennel Martini vill att detta ska gå att kombinera.

Våra jakt- och utställningsdomare ett stort ansvar för att visa den rätta vägen i detta fall.

Ett annat viktigt mål är att kunna bevara det trev liga och lugna kynne som vi har på mina nuvarande hundar.

Målet måsta vara att hundarna ska fungera i vardagen, vara stabila, lätta att träna, lätta att ha med sig och härliga att umgås med.

Då blir den just den deltagande kamrat och familjemedlem som vi tycker att en hund skall vara.

Valpköpare

Vi vill att Du ska ha Din hund som en familjemedlem och att resten av familjen också är positiv till hundinnehav.

Du skall vara medveten om att Gordon Setter är en jakthund med aktivitetsbehov och att det ligger många timmars samvaro, dressyr och jaktträning bakom en färdig Gordon Setter – men man får också mycket tillbaka.

Självklart anser Du att Din jaktkamrat ska få bästa omvårdnad och utfodring.

Du bör se det som positivt att hålla kontakt med oss som uppfödare.

Som uppfödare är kontrollen av hälsa viktigt för att se vilket resultat som uppfödningen får. Det är viktigt  att du vill höftledsröntga din hund så att vi får dokumentation på avelsresultatet.

Vill du veta mer om höftledsdysplasi (HD) kan du följa i länken.

Ett stort plus är om Du är intresserad av att meritera Din hund – men när det gäller jakt så är det ju viktigast att du får användning av den i praktiken om du så önskar.

Att visa hunden på utställning någon gång är ju positivt för oss som uppfödare, även om jag som utställningsdomare förhoppningsvis kan se hur resultatet har blivit.

Vi har haft många trevliga valpträffar som kombinerats med utställning och där vi också utbildar oss själva i att visa hund, pälsvård och lite lydnad och aktivitetsträning. Men framförallt få vi som vill umgås och ha trevligt tillsammans.

Det finns många andra aktiviteter där din hund och du kan få stimulans och utveckla er.

Lydnadsprov, Bruksprov, Rallylydnad och Nosework är några populära grenar som man kan träna och tävla i. Följ länkarna till varje gren för att få mer information.

Du får jättegärna höra av dig per mejl eller telefon om du har frågor runt att skaffa valp eller är nyfiken på våra raser.