INFORMATION OM KENNELN

·  Kenneln har funnits sedan 1984.Jag har fött upp 11 kullar, varav 7 Gordon Setter kullar.(se historik) Det är en liten familje uppfödning och det aldrig funnits mer än 2 hundar samtidigt i kenneln. I min uppfödning finns många jaktprovsmeriterade och utställningsvinnande hundar.

KENNELNS MÅL OCH INRIKTNING

 

gibson

Naturligtvis vill jag som dom flesta andra föda upp friska, sunda jakt och familjehundar. En viktig sak för mig är att kunna kombinera jaktinstingt och rastypiskhet och det är ju en svår balansgång.

GORDON SETTERN är en jakthund och jag tycker också att det är viktigt att den skall få göra det den "har i sig" under sin livstid.

GORDON SETTERN skall också se ut på ett visst sätt - enligt standarden och just kompinationen av dessa två delar är just mitt avelsmål.

                                                       
·  Jag arbetar för att  avla på hundar som ser ut ser ut som Gordon Settrer ska se ut samtidigt som det ska vara en fungerande jakthund. Inga av dessa delar vill jag göra avkall på för att få större chans att vinna varken jaktprov eller utställningar.

 

·  En annat viktigt mål är att avla fram hundar som är stabila, lätta att träna, ha med sig och umgås med så att din hund blir just den deltagande kamrat och familjemedlem som jag tycker att en hund skall vara.

VALPKÖPARE

·  Jag vill att Du tänker ha Din hund som familjemedlem och att resten av familjen också är positiv till hundinnehav.

·  Du skall vara medveten om att GORDON SETTERN är en jakthund med aktivitetsbehov och att det ligger många timmars samvaro,dressyr och jaktträning bakom en färdig GORDON SETTER - men man får också mycket tillbaka.

·  Självklart anser Du att Din jaktkamrat ska få bästa omvårdnad och utfodring.

·  Du bör se det som positivt att hålla kontakt med mig som uppfödare.

Ett stort plus är om Du är intresserad av att meritera Din hund - men någongång måste man få vara nybörjare och jag inser att det inte alltid räcker men en bra jakthund eller en rastypisk exteriör för att kamma hem priserna.

TILLBAKA TILL HUVUDSIDAN